Hajk

Scouthajk våren 2024

hajk 1

Här kommer det så småningom information kring nästa hajk, våren 2024. Så länge ligger informationen från förra hajken kvar…

Nu är det dags att åka på terminens scouthajk. Vi kommer att leka, tälja, vandra, ha lägerbål, äta mat, elda och mycket annat. Hajken avslutas för oss alla med scoutinvigning i Björkbackskyrkan.

Anmälan: senast 24:e sept
Datum: 30 sept - 1 okt 2023
Plats: Ögården, Hedesunda
Samling: Lördag kl 8.30 Björkbackskyrkans parkering
Hemfärd: Söndag senast kl 9.30 från hajkplatsen för att vara med på scoutinvigningen kl 11.00 i Björkbackskyrkan.
Boende:Vindskydd
Pris: 250 kr (för syskonrabatt se nedan)
Betalning: Sätt in på bg 5427-8650 eller swisha till nr 123 390 81 00. Märk med scouthajk och namn. Det går också bra att eller betala kontant innan avfärd. Medlemsavgiften (150 kr/termin) för terminen måste också vara betald innan vi åker på hajken. Märk inbetalningen med namn och personnummer när ni betalar medlemsavgiften.

Vi erbjuder syskonrabatt. Första barnet betalar fullpris, sedan 200 kr/barn. Exempel: för tre syskon kostar det totalt 250 + 200 + 200 = 650 kr.

Tips till nya scouter

Det är praktiskt att packa i ryggsäck men inget måste. Sovsäcken är viktig. Vi sover utomhus i vindskydd och då räcker inte ett enkelt sovtäcke utan du behöver en ordentligt varm sovsäck. Den vakna tiden kommer vi att vara ute oavsett väder! Regnkläder är därför något som alltid ska finnas överst i packningen. Stövlar eller kängor behövs också. Att vara ute hela tiden innebär att du får klä dig efter vädret. Hur mycket kläder du behöver att sova i beror på hur bra sovsäck du har. Hursomhelst så måste du alltid ha nya kläder att byta till innan du går och lägger dig, även strumpor. Detta beror på att dina kläder, även om du inte märker det, alltid blir lite fuktiga under dagen vilket kyler under natten. Tänk på att vädret kan variera mellan minusgrader och frost på nätterna till fint friskt väder på dagen.

Packlista

• Scoutskjorta
  • Vantar och mössa
  • Matkåsa (djup tallrik), kåsa (mugg)
  • Oömma kläder
  • Varm tröja
  • Bestick
  • Varm sovsäck (alt. dubbla)
  • Jacka
  • Kniv, om du har en med parerstång
  • Liggunderlag (gärna dubbla)
  • Dubbla ombyten
  • Ficklampa
  • Varma nattkläder
  • Stövlar/kängor
  • Lägerbålsfilt eller vanlig filt
  • Gosedjur
  • Regnkläder
  • Tandborste, tandkräm, tvål, handduk
  • Myggmedel

Föräldrar

Om någon förälder vill åka med på hajken så är ni varmt välkomna med. Anmäl er samtidigt som scouterna. Kostnaden för hajken är lika för scouter, föräldrar och ledare.

Scoutinvigning

Vi avslutar hajken på söndagen kl. 11 i Björkbackskyrkan och då är alla varmt välkomna! För er som inte kan vara med på hajken, kom på scoutinvigningen och ta på er scoutskjortan/scout-T-shirten och sjalen! Ta med föräldrar, syskon och alla ni vill!

Vid frågor och funderingar, hör av er!

Carin Linderstad (spårare och upptäckare): 070-156 66 22
Hannes Elvemyr (äventyrare): 073-063 88 32

Föräldrar

Föräldrar till scouter är välkomna att följa oss på vår facebookgrupp. Det är även den informationskanalen vi kommer att använda oss av under hajken.

Anmäl dig nu!