Information från styrelsen

Aktuell information från Equmeniakyrkan Örbyhus med anledning av Coronapandemin

För att minska smittspridningen ber vi dig att tänka på följande när du besöker Björkbackskyrkan.

• Stanna hemma vid minsta symtom!
  • Tvätta och sprita händerna ofta
  • Håll avstånd. Var särskilt uppmärksam i foajen och toaletterna
  • Hatthyllorna är avstängda. Ta med ytterkläderna in i kyrkan
  • Stolar i kyrksalen och serveringen står utställda enligt FHMs råd och riktlinjer. Stolar kan ställas ihop hushållsvis.
  • Visa hänsyn och håll avstånd vid ljusbärarna
  • Kontant kollekt/gåva lämnas i kollektbox i foajen. Om möjligt använd Swish och kortläsare.

Verksamheten i kyrkan

Vi har under pandemin ställt om och anpassat oss utifrån de råd, rekommendationer och riktlinjer som utgått från Folkhälsomyndigheten. Det innebär att vi i nuläget har gudstjänster, samt att Equmeniaföreningens barn och ungdomsverksamhet är i gång. Vi är också medvetna att det snabbt kan komma nya råd från FHM och att vi kan tvingas stänga ner ytterligare eller helt.

Våra gudstjänster är fortsatt öppna för att besöka. Vi har dock enligt FHMs riktlinjer och rekommendationer och regler följande förhållningssätt.

• Max 50 gudstjänstdeltagare
  • Stolar står utställda enligt rekommendation. Dessa kan flyttas ihop om man kommer från samma hushåll.
  • Direkt efter gudstjänsten lämnar besökare kyrkan.

För den som önskar kan man deltaga i våra gudstjänster via YouTube. Antingen i direktsändning eller i efterhand. Församlingens YouTubekanal hittar du på youtube.bjorkbackskyrkan.se

Följande grupper är för närvarande i gång och träffas regelbundet.

Föräldra och Barngrupp, Konfirmationsgrupp, Scouterna, Tonår. Dag tider och innehåll för öppna grupper hittar du på respektive grupps särskilda sida. Klicka på den grupp du vill besöka.

Möblering

Kyrksalen: Stolar står utställda för att uppfylla de krav FHM har på offentliga tillställningar, med besökare på upp till 50 personer. Vi har på golvet märkt upp så att vi skall kunna bibehålla denna möblering.

Familjer och de som kommer från samma hushåll kan ställa ihop sina stolar. Men det är då viktigt att se till att avstånd till andra fortsatt håll.

Församlingssal/servering: Här står bord med stolar uppställda för att uppfylla FHMs krav.

Våra pastorer, Niklas och Oskar, finns tillgängliga för samtal och förbön.

För dig som är riskgrupp eller 70+ och kan behöva hjälp med att handla etc så finns det en grupp som hjälper till med detta. Behöver du hjälp kontakta pastor Niklas Björklund.

Equmeniakyrkan

På Equmeniakyrkans hemsida hittar du mer information utifrån kyrkan och coronapandemin.

www.equmeniakyrkan.se