Smågrupper

Livsnära smågrupper

Överallt och hela tiden möter vi olika budskap - allt från texten på frukostbordets filmjölkspaket till TV-reklamen mitt i sena kvällsnyheterna. Det är så många som vill påverka oss och det kan vara svårt att sortera ut det som är väsentligt. Till det kommer alla möten vi gör med olika människor, händelser vi är med om, tankar vi tänker…


Det är här, mitt i livet, som de livsnära samtalen hör hemma. När vi i en liten grupp får sätta ord på vad vi känner, dela det vi tänker på eller berätta om det som hänt se´n sist, är det något stort som sker. För när vi lyssnar till varandra märker vi att vi inte är ensamma. Det som vi möter är något som möter också andra människor.


Att få dela det som hör livet och tron till är viktigt, därför har vi i Equmeniakyrkan olika smågrupper där du har möjlighet att vara med. Förutom att samtala och kanske sjunga är grupperna en gemenskap för bön och omsorg. Vill du vara med i en livsnära smågrupp är du välkommen att ta kontakt med någon av de anställda. Kom också gärna med önskemål om nya grupper!