Alpha

Är du intreserad av att gå en Alphakurs är du dock välkommen att skicka in en intresseanmälan så kontar vi dig när det planeras för en ny kurs.

Vad är Alpha?

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Varje kurstillfälle inleds med att vi äter tillsammans i en enkel och avslappnad miljö. Det ger möjlighet att lära känna varandra. Kursen är öppen för alla och allt får frågas. Ingen fråga är för liten eller för stor. Alphakursen ges av alla kyrkor i de flesta kristna traditioner. Ledare för kursen är Niklas Björklund och Oskar Johansson, församlingens pastorer.

Vad är Alpha Online?

Det innebär att vi ses online.

Vi börjar med att kort koppla upp oss via ett videkonferensverktyg som heter ZOOM. Då kör vi en kort rundadå vi delar lite om hur vi mår m.m.

Sen ser vi en Alphafilm som tar upp dagens tema.

Efter filmen samtalar vi utifrån den och dagens tema.

Vi avslutar sen kvällen med en kort bön.

Varje kväll tar ca 1h

Innehåll

Alphakursen består av en serie föreläsningar över ämnen som Vem är Jesus? och Varför och hur kan jag be? Efter föreläsningarna möts vi i grupper för samtal och diskussion.

Kostnad

Alphakursen är kostnadsfri. Den som har möjlighet bidrar till självkostnaden för mat och deltagarhäfte.

För vem?

Alphakursen är för alla, speciellt den som

- vill undersöka kristendomen

- är ny kristen

- är ny i samhället eller kyrkan

- vill fräscha upp trons grunder

Vi hoppas att höstens kurs får deltagare i alla åldrar och att vi kan ha en samtalsgrupp för tonåringar/ungdomar och en för dem som kommit en bit längre på livsresan.

När?

Vi startar den  oktober 2020 och ses varje vecka på nätet fram till den 16 dec då vi möts för sista gången. Lördagen den 28 november är det planerat för Alphalördag. Upplägget för den dagen bestämmer vi tillsammans.

Var?

På internet.

Frågor & anmälan

Pastor Niklas Björklund 073-501 38 37 eller andvänd kontakt formuläret nedan.