Scout

När? torsdagar 19.00-20.30

Mer info Oskar Johansson 073-073 20 33

När startar/slutar scoutterminerna?

Höstterminen sträcker sig från början av september fram till vårt luciafirande som alltid sker den lördag som infaller före 13 dec.

Vårterminen startas under andra halvan av januari och håller på fram till Equmenias sommarfest som infaller en av de två första söndagarna i Maj.

Höstterminen

2020 startar
3 sept

Var? Vi träffas vanligtvis vid Björkbackskyrkan i Örbyhus. Vissa gånger åker vi
iväg på utflykt till andra ställen. En gång per termin anordnas Mittkampen. Det är en dag då equmeniascouter från hela region mitt tävlar mot varandra i olika scoutlika grenar.

Hur? Vi försöker att vara ute så mycket som vi bara kan. Så kläder efter väder är en bra tumregel. Scoutkvällarna ser vanligtvis ut så här:

• Start           Vi hälsar alla välkomna  och ger info om kvällen.
  • Aktivitet      Alltifrån lekar, knopar, eld och hur man beter sig i naturen.
  • Andakt       En stund då vi varvar ner. Vi avslutar kvällen med att be scoutens bön.

Kostnad? Medlemsavgiften för Equmenia Örbyhus är 150 kr/termin. Den täcker in alla föreningens barn och ungdomsgrupper. Klicka på länken för mer information om medlemsavgiften. Vid hajker tar vi ut en liten extra avgift för att täcka in mat och bränsle.

Scoutskjorta? Scoutdräkten är utformad för att klara tuffa tag, den bygger också en gemensam identitet för oss scouter. Den finns som skjorta och som T-shirt.  Det är inget krav att ha en scoutdräkt men det är roligt att ha en gemensam klädsel som klarar av alla former av utmaningar. Det skapar också samhörighet. Scoutskjorta/T-shirt kan beställas via scoutshop.se. Beställer du från scoutshopen så glöm inte att välja Örbyhus Equmenia som förmånstagande Scoutkår. Då får nämligen föreningen en liten procent av försäljningen.

Läger? På sommaren brukar det bli dags för scoutläger. Då träffas allt från 30 till 29 000 scouter. Mer information om vilket scoutläger vi åker på kommer under vårterminen. Vid några olika tillfällen, t.ex. Örbyhusdagen, står vi och grillar korv för att samla in pengar som gör lägren billigare.

Föreningen? Equmenia Örbyhus bedriver Björkbackskyrkans barn- och ungdomsarbete. Som medlem behöver du inte vara kristen. Men hela vårt arbete vilar på den första kristna kyrkans bekännelse "Jesus Kristus är Herre". Utifrån den och vår tids behov och möjligheter vill vi ge barn och unga en plats i kyrkan och visa på den Gud som är kärlek. Hela arbetet vilar på kristen grund, men varje deltagare är fri att själv ta ställning till tron.

Equmenia Örbyhus tillhör Equmenia, Sveriges största kristna barn- och ungdomsorganisation.

Mer info? I gruppen ”Equmeniascout i Örbyhus” på facebook kommer vi löpande ut med info om scout. Det är en bra plats för ev. frågor. Ange ert barns namn så att vi vet vem det är ifrån.