Kompisar 2017

Under dagarna som gått har vi haft barndagar i kyrkan. I tre dagar har kyrkan har varit fylld med 13 barn! Vi har pysslat, badat, sjungit, lekt och skrattat tills saften sprutar ur näsan. På bilderna nedan ser ni lite av vad vi hunnit med under dagarna, allt går förstås inte att fånga på bild med vilda barn.

Efter de här tre dagarna inser jag hur stolt och tacksam jag är att få tillhöra en församling som låter barnen ta över kyrkan under några dagar, att de får springa runt som de känner för och spela på alla kyrkans instrument, när man själv springer runt och ropar "akta så inget går sönder" eller "var försiktig". Första dagen som barnen var i kyrkan visade vi runt för att barnen skulle veta var alla rum var osv, när vi gick in i kyrksalen sprang nästan alla barn sprang upp på scenen och kollade runt, jag nämnde för Urban "tänk om barnen skulle få hålla i en gudstjänst, hur skulle predikan se ut då?" Och så smålog vi lite. Tänk er själva en gudstjänst där barnen styr och ställer, lite småroligt va?

Sista dagen hade barnen smygtränat för en liten show (inte ens vi ledare visste om det). När föräldrarna kom för att fika tillsammans med oss så visade de upp sin show, jag satt där tillsammans med några barn och föräldrar och kände bara massa lycka, tänk att jag fått hänga med dessa barn i tre dagar! Showen var fantastisk, en mycket instrument men en fin tanke och fint budskap.

Det jag menar är att jag är tacksam och glad för en församling som låter barnen ta plats och vara barn, det är inte alla som får det. Jag är övertygad om att Gud har varit med oss alla dagar, i precis allt vi gjort. Vi hade inte kunnat genomföra det här utan alla ledare som ställde upp och fixade aktiviteter, utan kökspersonal som fixat supergod mat men inte heller utan Gud! Jag tror och vet att detta är superviktigt att arrangera, att låta barn komma till vår kyrka och leka och stoja, få vara med andra barn och ha roligt. En flicka som var med under dagarna blev så förvånad att på sista dagen veta att det var just sista dagen, det har gått otroligt fort men som man brukar säga "tiden går fort när man har kul" och det har vi verkligen haft.

Jag hoppas och ber för att detta kommer bli en "tradition" i vår församling för som jag sa det här är viktigt, inte bara för oss utan för barnen.

Jag ber för att barn ska få vara barn, att barnen ska komma i första hand och att alla barn ska få möjligheten till världens bästa sommarlov!

Nu när ni går på/har semester och ska ut på massa äventyr och njuta av ledigheten, ta då en extra bön och be för barnen som inte har möjlighet att få ett sommarlov eller som har svårt att få ett sommarlov som klasskompisarna har, att de ska få komma tillbaka till skolan i höst och känna att de också haft ett fint sommarlov. Be en extra bön för barnen!

Tack för att ni är den finaste församlingen, Gud välsigne er!

/Amanda Björk