Scouthajk och Mittkampen HT19

SCOUTHAJK och mittkampen 2019

I år, precis som förra hösten kommer vi att åka på hajk i kombination med MITTKAMPEN. Mittkampen är en scouttävling som ordnas av equmeniascout i vår region och i år går den av stapeln på lägergården Ensro som ligger utanför Rättvik.
Regionen ordnar en hajk för alla äventyrare i regionen i samband med Mittkampen. Det betyder att våra äventyrare kommer att vara med på den hajken medan spårare och upptäckare från Örbyhus är på en annan, egen hajk.  Båda hajkerna kommer att vara på Ensro. Samma tider och priser gäller för alla.

Datum:             27-28 september 2019

Plats:               Ensro utanför Rättvik

Samling:          Fredag kl 17.00 Björkbackskyrkans parkering med mätta middagsmagar!

Hemfärd:         Vi räknar med att vara tillbaka vid Björkbackskyrkan ca kl 18.30 på lördagskvällen.                          Vi försöker uppdatera i facebookgruppen när vi reser från Rättvik.

Boende:          Tält

Pris:                 250 kr

Betalning:       Sätt gärna in på bg 5427-8650. Märk med scouthajk och namn. Det går också bra                          att betala senast på fredagen innan avfärd (kontant eller via swish).

Lite tips till nya scouter:
Det är praktiskt att packa i ryggsäck men inget måste. Sovsäcken är viktig. Vi sover utomhus i tält och då räcker inte ett enkelt sovtäcke utan du behöver en ordentligare varmare sovsäck. Den vakna tiden kommer vi att vara ute oavsett väder! Regnkläder är därför något som alltid ska finnas överst i packningen. Stövlar eller kängor behövs också. Att vara ute hela tiden innebär att du får klä dig efter vädret. Hur mycket kläder du behöver att sova i beror på hur bra sovsäck du har. Hursomhelst så måste du alltid ha nya kläder att byta till innan du går och lägger dig, speciellt strumpor. Detta beror på att dina kläder, även om du inte märker det, alltid blir lite fuktiga under dagen vilket kyler under natten.

Packlista:

Scoutskjorta

Vantar och mössa

Matkåsa (djup tallrik), kåsa(mugg)

Oömma kläder

Varm tröja

Bestick

Varm sovsäck

jacka

Kniv

Liggunderlag (gärna dubbla)

Ombyte

Ficklampa

Varma Nattkläder

Stövlar/kängor

Lägerbålsfilt/vanlig filt, sittunderlag

Gosedjur

Regnkläder

Tandborste, tandkräm, tvål

Fråga om tält
Om någon har något campingtält som ni vill låna ut till oss under hajken, skriv gärna det på anmälan. Det vore toppen om vi fick ihop några mindre tält så vi slipper ta med våra stora militärtält för en natt.

Föräldrar:
Om någon förälder vill åka med på hajken så är ni varmt välkomna med. Anmäl er samtidigt som scouterna. Kostnaden för hajken är lika för scouter, föräldrar och ledare.

Vi har en facebookgrupp som heter ”Equmeniascout i Örbyhus”. Den är till för scouterna och deras föräldrar och man måste ansöka om att få bli medlem där. Ange scoutens namn och vilken relation ni har till scouten när ni ansöker om tillträde. Där lägger vi t ex ut information och bilder på olika saker vi gör tillsammans. Det är i den här facebookgruppen vi kommer att skriva när vi åker hem från Rättvik.

Vid frågor och funderingar, hör av er!

Susann Larsson (spårare och upptäckare):         070-340 86 88
Oskar Johansson (äventyrare):                            073-073 20 33

Anmälan lämnas till ledarna senast torsdagen den 19 september.

Så här anmäler du dig:

Skicka ett mail med formuläret här nedanför: