Här kan du läsa mer om och anmäla dig till Konfa

Anmäl dig till Konfa 2017/2018 >HÄR<

Årets folder hittar du >HÄR<

Vi i Björkbackskyrkan (Equmeniakyrkan Örbyhus) bjuder varje år in till konfirmationsläsning. Björkbackskyrkan är knuten till Equmeniakyrkan (tidigare Svenska Missionskyrkan). Vi har konfirmationsläsning tillsammans med Borgenkyrkan i Tierp.

Vad är konfirmation?

Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Traditionsenligt så ska konfirmationen bekräfta det dop man har gjort som barn. Så är det inte i Equmeniakyrkans konfirmation. Istället ser vi konfirmationsläsningen som en möjlighet att under ett år få fördjupa sig i de frågor som man någon gång möter i livet och som tonåring. Vi har också bibelundervisning och försöker koppla ihop det som står i Bibeln med det vi upplever idag.

Vem får vara med?

Alla som har börjar åk 8 får vara med i konfirmationsläsningen. Det spelar ingen roll om du i vanliga fall är med i någon kyrka eller inte. Du behöver inte vara kristen eller döpt för att vara med.

När träffas man?

Vi kommer att träffas i huvudsak på torsdagseftermiddagar kl. 15.00-17.00. Men vi kommer även att träffas någon lördag, söndag och åka på övernattningar och läger. Vi startar konfirmationsläsningen med en informationsträff tillsammans med föräldrarna.

Vi har konfirmationsläsning under ett läsår. Dvs vi börjar i september och slutar i maj/juni året därpå.

Vad gör man?

Vi börjar varje gång att fika tillsammans. Ett rejält mackfika eftersom man kan vara lite hungrig efter skolan. Sen samlas vi i mindre i grupper där alla får chansen att berätta hur de mår och lära känna varandra.

Sen kommer vi att prata om en massa olika ämnen under terminen. Vi kommer att gå igenom dem på flera olika sätt. Leka, måla, göra film, diskutera, skriva, läsa, se på film och mycket mer. Ämnen vi kommer att ta upp är t.ex. kärlek, Jesus, ondska, att vara kristen, relationer, döden, självbilder, gudstjänster, mm.

Vi avslutar varje gång med en andakt, då vi sjunger, ber och får lyssna på en berättelse om Gud.

Under året kommer du att få en Bibel och en konfirmanbok som vi använder under konfaläsningen.

Hur ofta måste man vara med?

Konfirmationsläsningen bygger på att man är med vid alla tillfällen som finns med i schemat. Därför räknar vi med att du alltid är med om du inte har väldigt speciella skäl. Om någon får för stor frånvaro kommer vi att ha samtal med den personen och fundera på hur vi löser det hela och om personen i fråga ska fortsätta läsningen.

Måste man gå i kyrkan på söndagar?

Under året så vill vi att varje konfirmand går på minst fem gudstjänster. Man får själv välja vilka man går på, men vi kommer att tipsa om några speciella gudstjänster.

Kostar det nåt?

Själva konfirmationsläsningen är helt gratis. I slutet av vårterminen kommer vi att åka på läger tillsammans med några andra konfirmationsgrupper och det lägret kostar ca 600 kronor.

Hur anmäler man sig?

Du anmäler dig har på hemsidan. För att börja hösten 2017 vill vi ha in din anmälan senast 14 september, men gärna tidigare. Gå in här för att anmäla dig! Du kan också kontakta pastor Urban Elenäs 0760-49 58 78 eller ungdomspastor Oskar Johansson 0730-73 20 33